Tory&Krisman Home Team Specialisaties Fysiotherapie Bekkenfysiotherapie Kinderbekkenfysiotherapie Manuele therapie Manuele therapie kinderen Dry needling Sportfysiotherapie Bedrijfsfysiotherapie Oncologie fysiotherapie Voor kinderen Beweegprogramma's Fitness Fitheid-scan Zwangerfit

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de reguliere fysiotherapie.
De Allround Sportfysiotherapeut is aangesloten bij de NVFS(Nederlandse vereniging voor fysiotherapeuten in de sportgezondheidszorg). Zie www.nvfs.nl

Sport en lichaamsbeweging zijn gezond. Sporters zijn minder vaak en minder lang ziek. Een goede opbouw van trainingen is daarbij essentieel. Jaarlijks worden er in Nederland 3 miljoen sportblessures geregistreerd. Voor de sportfysiotherapeut ligt hier dan ook een belangrijke taak om deze sporters weer zo snel mogelijk aan het sporten te krijgen.

Wat heeft de sportfysiotherapeut te bieden?

  • specifieke diagnostiek en behandeling van blessures
  • sportrevalidatie
  • sportmedisch advies
  • blessurepreventie
  • advies en begeleiding bij trainingsopbouw
  • advies t.a.v. materiaal, schoeisel, sportkeuze, voeding, kleding e.a.

Bij de begeleiding van sporters wordt een uitgebreide analyse gemaakt van de sportspecifieke bewegingen, waarbij gekeken wordt naar de basisvaardigheden, te weten kracht, lenigheid, coördinatie en uithoudingsvermogen. Aan de hand hiervan wordt het beleid bepaald. Een hardloper vraagt bijvoorbeeld om een andere revalidatie en begeleiding dan een gewichtheffer.

Bij de hardloper gaat het vooral om uithoudingsvermogen en coördinatie terwijl de gewichtheffer vooral veel aandacht heeft voor kracht en coördinatie.
Zie ook: www.hardloopblessurevrij.nl

Voor meer informatie: Irma Spin van Hees.

Manuele therapie bij sporters
Regelmatig worden klachten , zoals rug-, nek-, schouder- en heupklachten, veroorzaakt door een beperking in de wervelkolom. Hierbij kan manuele therapie een zinvolle bijdrage leveren.

Sportervaring Irma Spin
Nationale top Nederlandse atletiek waarbij zij met discuswerpen tweede van Nederland werd en, ook nu nog, actief volleybalster. Zij is verbonden geweest aan het SMA Zwolle (Sportmedisch Adviescentrum) en begeleidde diverse voetbalteams (dames en heren). Recent maakte zij deel uit van de medische begeleiding van een groep wielrenners van de Mont Ventoux beklimming. Momenteel is zij verbonden aan voetbalvereniging Hattem en sv Zwolle (handbal).

Sportervaring Bert Tory Zelf actief sporter (diverse sporten) en Divemaster. In het verleden voor de sportmedische begeleiding verbonden aan PEC Zwolle (voetbal), (mede)oprichter/adviseur Sportmedisch Adviescentrum (SMA) Zwolle. Reeds vele jaren ervaring in de behandeling met manuele therapie bij (top)sporters.

Praktijk voor fysiotherapie, (Kinder)Bekkenfysiotherapie, Manuele Therapie en Sportfysiotherapie