Tory&Krisman Home Team Specialisaties Voor kinderen Kinderbekkenfysiotherapie Beweegprogramma's Fitness Fitheid-scan Zwangerfit

Kinderbekkenfysiotherapie. Iets voor jou?

Heb jij dit ook wel eens?
  • Heel nodig moeten plassen en het niet op kunnen houden tot je op de wc zit...
  • Op de wc zitten als je heel nodig moet, maar toch niet kunnen plassen...
  • Natte plekken in je onderbroek of een kletsnatte broek...
  • Poep of bruine strepen in je onderbroek...
  • Moeilijk kunnen poepen...
  • Wakker worden in een nat bed...
Bovengenoemde dingen kunnen een reden zijn om naar een kinderbekkenfysiotherapeut te gaan.

Wat is kinderbekkenfysiotherapie?

Kinderbekkenfysiotherapie is fysiotherapie bij plas- en of poepproblemen bij kinderen. De bekkenfysiotherapeut heeft dan een speciale opleiding gevolgd om naast volwassen mannen en vrouwen ook kinderen te kunnen behandelen.

Je leert van alles over poepen en plassen en de spieren die je blaas en darm afsluiten en openen, over hoeveel drinken je lichaam per dag nodig heeft en over gezond eten met genoeg vezels.

En natuurlijk ga je oefenen hoe je de spieren waarmee je poep en plas ophoudt kunt ontspannen en aanspannen. Of hoe je het best op de wc kunt zitten om de plas er zo gemakkelijk mogelijk uit te laten lopen.

De kinderbekkenfysiotherapeut zal eerst een gesprek hebben met jou en je ouders om precies te horen wat er aan de hand is om je zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Daarnaast zal er gevraagd worden om een paar dagen poep- of plasdagboekjes bij te houden, of drink- en vezellijsten in te vullen.

Het is handig als je een map meeneemt voor de informatie en plaatjes die je meekrijgt, zodat je thuis alles nog eens rustig na kunt lezen of bekijken.

Praktijk voor fysiotherapie, (Kinder)Bekkenfysiotherapie, Manuele Therapie en Sportfysiotherapie